daciaauto

 Prima generație de Logan a fost proiectată la Centrul Tehnologic Renault de lângă Paris, fiind rezultatul a patru ani de dezvoltare a proiectului X90, anunțat de renault în 1999, după achiziționarea companiei dacia în același an.

A fost oferită inițial din septembrie 2004 ca „mașina de 5000 de euro” în Africa, America de Sud și țările din Europa de Est, ca succesor al DACIA 1310 și DACIA SLOENZA. Era una dintre cele mai ieftine mașini noi din clasa sa din Europa.

În toamna anului 2006, a fost lansată și o versiune break (LOGAN MCV) cu un volum de încărcare de 2350 litri și până la maximum șapte locuri.Gama de modele a fost completată în 2007 de o FURGONETA CU Panou (Logan Van) și o camionetă (Logan Pick-Up).


Dacia Logan este o familie de automobile produse și comercializate de producătorul francez Renault și filiala sa din România Dacia de la jumătatea anului 2004, ca succesor al Daciei 1310 și Daciei Solenza. A fost prezentat pe 2 iunie 2004 la Paris și este disponibil din 1 septembrie 2004.

De asemenea, a fost comercializat ca Renault LoganNissan AprioMahindra VeritoRenault L90Lada Largus (MCV), Nissan NP200 (pick-up) sau Renault Symbol, în funcție de prezența sau poziționarea existentă a mărcii Renault în țara respectivă.

De la lansare, se estimează că Dacia Logan a atins peste 4 milioane de vânzări la nivel mondial.[1] Modelul este acum la a treia generație, care a fost lansată în 2020, folosind noua platformă




https://ro.wikipedia.org/wiki/Dacia_Logan


https://www.youtube.com/watch?v=AT9atAd0_Kc


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

renaultauto

das auto